Over ons

Zorgsteunpunt is in 2020 opgericht en bestaat op dit moment uit acht professionals, waar nodig aangevuld met mbo- en hbo-geschoolde zzp’ers. We zijn gevestigd in de Arnhemse wijk Presikhaaf, maar beschouwen geheel Gelderland als ons werkterrein. Bij ons staan de cliënten centraal, die we zorg op maat bieden. Dat lukt alleen als we weten wat ze willen en kunnen. Daarom bouwen we eerst een persoonlijke band met onze cliënten op, waar we ook hun omgeving bij betrekken. Dat betekent bijvoorbeeld dat in principe steeds dezelfde medewerker van Zorgsteunpunt in contact staat met een cliënt, zodat ze elkaar goed leren kennen. Pas wanneer de gewenste vertrouwensband er is, beginnen we in de meeste gevallen met de daadwerkelijke behandeling.

Samen werken we vervolgens aan de doelen die we voor ogen hebben: zelfstandigheid en persoonlijke ontwikkeling. Uitgangspunt zijn daarbij de mogelijkheden die de individuele cliënt heeft en niet (meer) heeft. We leren hen om daar positief mee om te gaan en vooral te kijken naar wat wel nog kan en hoe ze hun problemen en uitdagingen zo zelfstandig mogelijk kunnen oplossen. Dat doen we door hen onder andere te leren om goed te communiceren en ze praktische vaardigheden bij te brengen.

We weten heel goed waar onze eigen expertise en kracht zit, en wanneer we in het belang van de cliënt specifieke deskundige hulp moeten inschakelen. Dat kan bijvoorbeeld een therapeut zijn, maar ook een psycholoog of een psychiater. In overleg met hen bepalen we vervolgens hoe we de cliënt het beste kunnen bijstaan en helpen. Onze zorg voeren we transparant en meetbaar uit. Vanzelfsprekend heeft Zorgsteunpunt ook goed contacten en korte lijnen met onze partners in de zorgketen, zoals GGZ, zorgkantoren, reclassering, gemeenten en sociale wijkteams.

Zorgsteunpunt houdt altijd rekening met de wensen van de cliënt. Dat betekent dat de cliënt kan aangeven op welke momenten hij of zij zorg wil ontvangen. Het Zorgsteunpunt is altijd, 24 uur per dag, telefonisch bereikbaar.

Back to top button